Waarom het modellenwereld weblog?

Modellenwereld, het weblog over de wereld van foto- en kunstenaarsmodellen is een initiatief van Mainport Art Productions. MainportArt , zoals we haar in verkorte vorm veelal aanduiden, is een non-profit organisatie die ondersteuning biedt aan kunstenaars, fotografen en modellen, zowel op amateur- als professioneel niveau. Zij biedt informatie, voorlichting en geeft ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ook streeft zij een goed onderling contact na, die tot samenwerking tussen de verschillende groepen leidt. MainportArt stelt modellen, beeldend kunstenaars en fotografen ook in de gelegenheid om geheel kostenloos een persoonlijke website te hebben, waarop een portfolio kan worden getoond en de eigenaar van de site zichzelf kan presenteren. Onderstaande links geven u toegang tot nadere informatie over MainportArt, gerelateerde blogs en de websites binnen het netwerk van deelnemers.

Op het modellenwereld weblog zal MainportArt nieuws en achtergronden brengen uit de wereld van model staan, beeldende kunst (model en portret) en model- en portretfotografie. Zij neemt hierin initiatieven, maar stelt ook de bezoekers van de site in de gelegenheid een bijdrage te leveren. Heeft u iets te melden, te vragen of op te merken vult u dan onderstaand formulier even in?
Follow mainportart on Twitter

vrijdag 3 april 2015

Modellenwerk-gerelateerde producten

Onderstaande producten en diensten zijn ontwikkeld door Mainport Art Productions speciaal voor de modellenwereld en dan met name de kunstmodellen.


Kunstmodellenbureau

Henriëtte's Kunstmodellenwereld


Websites en Weblogs

Modellentips
Een groot aantal tips op het gebied van modelwerk, zowel voor fotografie als voor kunst
model tekenen
Een weblog met vele artikelen op het gebied van modeltekenen, zowel voor modellen als voor kunstenaars
de facebook pagina van dit product
Videokanaal
Op ons videokanaal treft u een flink aantal instructievideo's aan op het gebied van modellenwerk dat nog regelmatig wordt uitgebreid.
WEPO
De weggeefportfolio of WEPO is een ideaal hulpmiddel voor elk model dat aan de weg wil timmeren. en is standaard onderdeel van een modellenwebsite van MainportArt. Wordt geleverd in PDF vorm dus is heel gemakkelijk te verspreiden. Ideale reclamevorm voor elk model.


Boeken

Modelposes

Voor modellen, modeltekenaars en modelboetseerders  

Boeken en CD's in allerlei vormen en uitvoeringen, gericht op de bepaalde groep. 
Nederlands:  www.modelposes.nl
Engels:  www.draw-a-model.com2002 modelposes in boekvorm (ook als CD verkrijgbaar)

Engelse versie

de facebook pagina van dit product


Draaiende boetseervoorbeelden


Ronddraaiende poses voor boetseermodellen die op elk gewenst moment zijn stil te zetten


Hoe word ik kunstmodel?
Een handig boek voor een ieder die overweegt kunstmodel te worden voor een wel heel lage prijs. Bevat een grote hoeveelheid kennis, direct uit de praktijk en daarmee wel goed toepasbaar. 


Een "no-nonsense" handleiding voor beginnende modelfotografen, sessieleiders van tekenclubs die nog niet veel ervaring met modellen hebben, beginnende docenten en natuurlijk kunstenaars voor wie het één op één werken met een model nog best spannend is. Verkrijgbaar vanaf januari 2015. Nadere informatie volgtHé, ik word model (verkrijgbaar vanaf 1 - 4 - 2015)
Het eerste boek uit de serie van vier, dat een inleiding op meerdere vormen van modelwerk geeft is eveneens begin 2015 te verkrijgen. Ook weer op de gebruikelijke manier te bestellen 
Nadere informatie volgt


Hé, ik word fotomodel (Verkrijgbaar vanaf 1 sept 2015)
Het boek voor fotomodellen is het laatste deel van de serie dat in de handel komt. Dit deel is al enkele malen herschreven omdat het steeds te omvangrijk dreigde te worden en daardoor te duur zou gaan worden. Maar inmiddels zit het op het moment van schrijven (eind 2014) weer in de correctiefase en het zal waarschijnlijk in het 2e kwartaal van 2015 ter beschikking komen.

Hé, ik word fotomodel.


Modelschetsen
40 handige schetsen voor kunstenaars compleet met de oorspronkelijke foto
http://www.em-ha-em-art-productions.nl/modelschetsen/


de facebook pagina van modelschetsen


Diensten

Poseerwerk

Specialisatie in ultrakorte standen maar ook lange voor boetseren etc. In overleg is heel veel mogelijk. Boeken kan via de afgebeelde website

Modellenbureau, ook voor beginnende kunstmodellen:


Met ingang van 1 april 2015
Modellencoach
Een modellencoach doet de begeleiding van zowel individuele modellen als groepen. Op het weblog vindt u alle informatie over deze vorm van dienstverlening voor modellen maar ook voor opdrachtgevers. 
Bouw een voordelige modellenwebsite met ingebouwd weblog
Bouwen en onderhouden van speciaal voor modelwerk geoptimaliseerde websites tegen een bijzonder concurrerend tarief zonder alle narigheid die gratis websites nu eenmaal gegarandeerd met zich mee brengen. Inclusief weblog en wepo.


Cursussen en workshops: 

Maak en onderhoud zelf uw website of weblog met blogger of wordpress
Met zowel blogger van Google of Wordpress is het mogelijk in korte tijd zelf een weblog te ontwikkelen met een groot aantal mogelijkheden. In één dag leert u zelf een weblog te maken en te onderhouden. U zult verbaasd staan over het resultaat. Omdat het hier om websites zonder reclame gaat (dit in tegenstelling tot de meeste gratis websites) komt het resultaat professioneler over.
Leren poseren
De nieuwe cursussen en workshops die najaar 2014 / begin 2015 aangeboden gaan worden. Alle informatie over de basiscursus kunstmodel vindt u op de website

Toppers Tekenen Toppers
Het TTT-project gaat in 2015 op de helling om het ook voor andere doelgroepen geschikter te maken. Maar de huidige opzet, een modeltekenervaring voor tekenaars die wel eens iets anders willen dan de standaardopzet blijft daar zeker een onderdeel van.

Workshops voor vrijgezellenfeestjes en dergelijke.

We bieden een compleet programma inclusief begeleider en model aan voor vrijgezellenfeestjes en andere feestelijke gebeurtenissen. Meer informatie is te vinden op de speciale websiteZoekt u het in een andere richting? Kijk dan ook eens bij "powerpainting"Geen opmerkingen:

Een reactie posten