Waarom het modellenwereld weblog?

Modellenwereld, het weblog over de wereld van foto- en kunstenaarsmodellen is een initiatief van Mainport Art Productions. MainportArt , zoals we haar in verkorte vorm veelal aanduiden, is een non-profit organisatie die ondersteuning biedt aan kunstenaars, fotografen en modellen, zowel op amateur- als professioneel niveau. Zij biedt informatie, voorlichting en geeft ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ook streeft zij een goed onderling contact na, die tot samenwerking tussen de verschillende groepen leidt. MainportArt stelt modellen, beeldend kunstenaars en fotografen ook in de gelegenheid om geheel kostenloos een persoonlijke website te hebben, waarop een portfolio kan worden getoond en de eigenaar van de site zichzelf kan presenteren. Onderstaande links geven u toegang tot nadere informatie over MainportArt, gerelateerde blogs en de websites binnen het netwerk van deelnemers.

Op het modellenwereld weblog zal MainportArt nieuws en achtergronden brengen uit de wereld van model staan, beeldende kunst (model en portret) en model- en portretfotografie. Zij neemt hierin initiatieven, maar stelt ook de bezoekers van de site in de gelegenheid een bijdrage te leveren. Heeft u iets te melden, te vragen of op te merken vult u dan onderstaand formulier even in?
Follow mainportart on Twitter

zondag 29 juli 2012

De WEPO of weggeefportfolio

Elk model kent het probleem: Hoe onderscheid ik me van de duizenden anderen die allemaal als model in de belangstelling willen komen. En dat is inderdaad heel lastig.

Een website heeft daar nauwelijks enig nut voor. Die is leuk als visitekaartje maar heeft nauwelijks zin om aan opdrachten te komen. En dat is ook wel logisch, want welke opdrachtgever zal door duizenden intersites gaan bladeren op zoek naar een model als hij die via een modellenbureau zo met één telefoontje kan krijgen?Nee, het zal allemaal wat tastbaarder moeten worden. Daarom is de zogenaamde WEPO of weggeefportfolio ontwikkeld die modellen allerlei nieuwe kansen geeft. Een WEPO is in feite een papieren weergave van een MainportArt website. (zie http://www.mainportart.nl)

Deze speciale websites voor modellen, fotografen en kunstenaars, die puur op efficiëncy, vindbaarheid en rendement zijn ontworpen trekken veel bezoek. Meestal al na enkel minuten nadat ze in de lucht gekomen zijn. Ze bestaan in een gratis versie en een betaalde, waarbij de betaalde ook een variant kent voor de Smartphone. Maar naast deze moderne techniek wordt ook je WEPO gratis meegeleverd. Overigens kost deze betaalde site je een duppie per dag waar echt alles bij inbegrepen is. Meer info vindt je op http://club.mainportart.nl

Je hebt dan een uniek boekje, dat je kunt (laten) printen en weggeven of in digitale vorm doorsturen. Eigenlijk zijn er maar twee beperkingen: Je mag de WEPO niet zelf aanpassen omdat we het formaat eenduidig willen houden en je mag het niet verkopen. Verder mag je er ongeveer alles mee.

Een uitgebreide documentatie over dit handig hulpmiddel vindt je op de speciale webpagina, waar je komt door [hier] te klikken. Zeker voor serieuze modellen is het de moeite waard om eens naar te kijken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten